info@carexofsweden.com
2021-04-30

Vi rekryterar!

Tekniker – Vattenrening


Carex of Sweden AB är ett utvecklingsbolag med inriktning på rening av vatten från avlopp, sjöar, deponier, industrier och samarbetar med flera av de ledande experterna inom vatten- och avloppsrening.

Vi söker en tekniker med brett tekniskt kunnande och intresse för utveckling. 
Tillsammans med samarbetspartners kommer du leda utvecklingsarbete inom biologisk vattenrening, cirkulära system, bioreningsverk för enskilda avlopp samt cirkulära lösningar för rening av t ex biltvättar, deponier och småbåtshamnar. Produktutveckling och framtagande av teknisk dokumentation. 

Projektledning och tillsammans med marknadsansvarig genomföra projektering. Teknisk rådgivning och support. Driftsättning, uppstartskontroller och provtagning.

Placeringsort Roslagen med regelbundna resor för praktiskt fältarbete. Du kommer bygga långsiktiga relationer med såväl kunder som samarbetspartners och har lätt för att lära dig ny teknik. Lyhörd och problemlösning är nyckelord för dig i din roll. Tidigare erfarenhet som servicetekniker eller annan relevant branscherfarenhet är ett krav. Svenska och engelska i tal och skrift.

Din skriftliga ansökan mejlar du till ewa.svantesson@carexofsweden.com senast den 31 maj 2021. Ange referens Tekniker i din ansökan. 

HÅLLBARHETSPRIS TILL FRÖLUNDA GÅRD DÄR TREEWELL ÄR EN DEL I MOTIVERINGEN


Från vänster: Rolf Dickson Könberg, Kintore Kompetens, Clas af Ugglas och Therese Ekerholm, båda Frölunda gård och Karl Öhlander, utvecklingschef, Upplands-Bro kommun.

Upplands-Bro kommun har utsett Frölunda Gård till årets hållbara företag.

Priset delades ut på Upplands-Bro galan den 13 april och TreeWell (en biologisk avloppsrening) var en del av motiveringen.

– Med ett stort miljöengagemang, socialt engagemang och kunskap driver företaget traditionellt jordbruk. De har startat och driftsatt en ny solcellsanläggning, ersatt vanlig diesel med HVO-bränsle för sina lantbruksmaskiner och är nu nästintill fossilfri i sin drift, säger kommunens utvecklingschef, Karl Öhlander, som delade ut priset.

Företaget har även startat upp en ny och unik avloppsanläggning, TreeWell, som bygger på mikrobiologi, vilket gör att de får ett minimalt underhåll och inte tillför några kemikalier i sin reningsprocess. Vinnarna mottog priset under applåder från publiken.

Vi gläds med dem!

Läs mer på:Årets hållbarhetspris till Frölunda Gård 

Om Upplands-Brogalan
Upplands-Brogalan arrangeras av Upplands-Bro Kommun, Företagarna och Damernas affärsnätverk för att uppmärksamma kommunens fantastiska företagare. Innan galan arrangeras en företagsmässa där företagare kan visa upp sin verksamhet och knyta kontakter. Galan är öppen för alla och 2018 arrangerades galan för sjätte året i rad.

EKOLOGISKA EKOLADAN VALDE TREEWELL

Under 2017 har TreeWell installerats på den ekologiska Lindeborgs Gård – Ekoladan.

Ekoladan kommer att bli en av världens första kol-negativa byggnader. Ekoladan har kombinerade hållbarhetslösningar med högkvalitativ och genomtänkt design. Det finns två eco-sviter, ett hotellrum, ett litet workshoprum och en bastu.

”Jag skulle vilja passa på att tacka så mycket för samarbetet kring TreeWell. Det har bidragit till förverkligandet av Ekoladans första etapp som blev klar i juli och vi tar alla chanser att visa systemet”

Med hjälp av White Arkitekter har vi byggt om delar av gårdens stora lada från 1907 till ett mindre eko-hotell och konferensverksamhet med mycket hög hållbarhets-, design- och kvalitetsambition.

Där finns två eko-sviter för fyra personer med kök, matplats, vedspis & badrum. Samt ett standard hotellrum för två personer. I Ekoladan finns även ett konferensrum för grupper på upp till 10-15 personer för möten och konferenser där lugn, enskildhet och inspirerande omgivningar värdesätts. Från konferensrummets stora fönster ser man ut över åker, strandbeten och sjö.

I Ekoladan finns även en bastu med stort panorama-fönster och milsvida utsikt över sjön.

För fem år sedan tog vi över den nedgångna gården i vacker natur utanför Nyköping. Steg för steg har vi skapat en unik inspirations- och mötesplats för människor och organisationer. Vi känner att vi är på god väg och i nästa etapp kommer vi bygga några fler hotellrum, ett restaurangkök och ett större konferensrum. Bilder på gården finns på;

https://www.instagram.com/lindeborgsfarm/Vi har näst intill haft full beläggning under juli och augusti och välkomnat våra första konferensgrupper. Vi har även fått fin publicitet i media och i oktober kommer en av Belgiens mest välkända designers med en fotograf för att fota Ekoladan till en ny coffee table designbok som kommer publiceras i hela Europa. Vi har även tilldelats årets innovationspris i besöksnäringen 2017 för Nyköpings Kommun”

Vänliga Hälsningar,
Carl, Ekoladan

TREEWELL I SYDAFRIKA!

AsaDuru utvecklar ett hållbart byggkoncept i Sydafrika och har valt TreeWell för hållbar avloppsrening genom Carex of Sweden som samarbetspartner.

Kontakta oss för mer information!

Mer information om AsaDuru hittar du här ->

https://youtu.be/aWluPBGopKY

FÖRSTA TREEWELL I NORRTÄLJE KOMMUN ÄR I JORDEN!

Under sensommaren har vi installerat första TreeWell systemet i Norrtälje kommun.

Det är TreeWell Home som kommer ansluta tre nybyggda fastigheter under 2018 (tidigast). Är du intresserad av att se anläggningen så kontakta oss!